historien_top

Den nye møteplassen
i Østre bydel

Østre bydel er Stavangers mest spennende, inspirerende og levende bydel. Men det er ikke bare bydelen og den fjordnære beliggenheten som er spennende – det er også historien bak navnet.

Noen mener at navnet kommer av ordet ”svange”, en gammel betegnelse på en sving. Svankevigå gjør nemlig en markert sving fra sundet utenfor, på en måte som gjør viken til en godt skjermet havn. Det er også de som mener at navnet Svankevigå kan spores helt tilbake til Svanike Eriksdatter, som druknet her i 1721. Viken har senere blitt ombygd og utfylt flere ganger, og skal nå videreutvikles ytterligere. Slik at også viken blir en fryd for øyet.

Med den lune viken i tankene, har vi i samarbeid med det anerkjente arkitektkontoret Helen & Hard utviklet Svanketorget til en ”lun havn”, et trivelig og uformelt møtested.

Fra å være et litt kjølig og introvert sted, ønsket vi å gjøre Svanketorget varmere og mer ekstrovert, gjøre det til et inviterende og inkluderende sted
der du har lyst til å oppholde deg. Østre bydel har mange veier og gater, men få urbane møteplasser. Det er derfor viktig å signalisere møtested, slik navnet Svanketorget gjør- Ane S. Dahl, sivilarkitekt i Helen & Hard

Felles kantine

Med fjorden som nærmeste nabo har du nærmest utekontor inne. Men innekontor ute, på Svanketorgets bakeri, er også en fristelse det er veldig lett å si ja til.
testimonials_avatar

– Det er en fin blanding av bolig og næring her, alt fra veletablerte firma til innovative gründerbedrifter. Det er aldri dødt her, det skjer noe alltid. Det er et område kundene våre sier at de liker å komme til.

Kari Holm, Tribe
testimonials_avatar

– Jeg elsker sjøen, men også alt det urbane ved bydelen. Det skjer så mye her. Jeg kan også rusle hjem fra byen, om jeg vil det. Eller til Ostehuset Øst, smiler hun.

Monica Olsen, beboer i Østre bydel
testimonials_avatar

– Vi trengte større plass og kunne ikke funnet et bedre sted enn dette. Østre bydel har mye sjøkant og er et utrolig flott område. Ikke bare for oss, men fordi det skjer en spennende utvikling i bydelen nå og i tiden framover.

Arnt Aasland, gründer og eier av Ut i Naturen
Norwegian Property
Stavanger
E: stavanger@npro.no
M: 906 937 31
Oslo
E: kundesenter@npro.no
M: 480 50 300
×

Log In

Don't have an account?