MORTEN ABEL

Med SSO og band til Stavanger Konserthus

Det er to år siden Morten Abel sist inviterte til konsert i Stavanger Konserthus, en konsert, som hvis en skal måle etter reaksjonene i pressen og på sosiale medier , var en formidabel suksess.

Denne gangen slår Abel virkelig på stortrommen, og topper det hele med selveste Stavanger Symfoniorkester. Sammen med et stjernelag av musikere, og med Odd Nordstoga som bandleder, tar Abel steget inn i et nytt karriere-kapittel, og gir for aller første gang ut et solo-album på norsk.

Ideen om et solo-album på norsk har modnet over lang tid, men det var først en telefon til Odd Nordstoga at arbeidet med prosjektet virkelig skjøt fart. Odd takket på strak arm ja til å være produsent, og det ble raskt arrangert hyttetur til et ensomt sted på Hardangervidda, for at de to skulle få anledning til å bli skikkelig kjent med hverandre. Etter noen lange spaserturer i ulendt terreng, og flere små glass rødvin, hadde de to blitt såpass kjent med hverandre at arbeidet med albumet kunne starte.

Albumet, som har fått tittelen; I fullt alvor, ble spilt inn i Propeller Studio i Oslo i løpet av noen hektiske uker i juni. Kremen av norske musikere ble hanket inn, og resultatet er en CD som slippes mandag 2. mars 2015. 

Du som ikke klarer å vente helt til 2. mars kan kjøpe billett til en eller flere av konsertene under. Her vil du bl.a. få høre, eller snarere oppleve, live-versjonen av albumet , for anledningen beefet opp av Stavanger Symfoniorkester. Forrige gang Abel gjestet Konserthuset ble billettene revet bort, så løp til lukene for her blir det fest, om enn I Fullt Alvor.